Hírek

2012.11.22. 17:21

Oktatópadot kaptak

Szombathely - Új autótechnikai oktatópaddal gazdagodott a Savaria Szakképző Iskola, ahol csütörtökön szakmai napot tartottak.

Vas Népe

4,5 millió forint értékű autótechnikai berendezést adott át ünnepélyes keretek között  Marton Zsolt alpolgármester a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Savaria Szakképző Iskolája szakmai napján.  

Sümegi Tamás tagintézmény-vezető elmondta,  a nap programját a motorok feltöltése, az OBD rendszer és a tengelykapcsoló-technika témák köré szervezték. Az autótechnika gyors változását a szakképzésnek is feladata naprakészen követni. A  Savaria e tekintetben a legjobban felszerelt magyarországi oktatási  intézmények közé  tartozik.

 



Sümegi Tamás igazgató Láng Péterrel és Schimmer Mátyással (Fotó: Szendi Péter)



Az oktatópad átadását követően Sümegi Tamás és Tölgyesi Zoltán rögtön gyakorlati bemutatót is tartottak az érdeklődők  számára a berendezés, az OBD rendszerű Otto-motoros oktatópad használatáról. Ez a szerkezet gyakorlatilag egy az egyben szimulál egy működő autót. Igazi alkatrészei vannak, jár, mérni lehet. El is lehet rontani, szándékosan: az oktatók 24 féle hibát tudnak beállítani rajta, hogy a diákok a hibakeresést gyakorolhassák. 

A szakmai napon  Cseri József a BMW-ről tartott előadást,  Tölgyesi Zoltán és  Magdics Gábor az OBD rendszer és a tengelykapcsoló-technika fejlődését ismertette.Az iskola tornatermében magyar és KGST-gyártmányú motorkerékpárokat állítottak ki. A ritkaságokat Virágh Árpád - aki  maga is a Savariába járt annak idején - bocsátotta az intézmény rendelkezésére, saját gyűjteményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!