Hírek

2013.12.16. 17:00

Önkéntesek: ez már nem csak tűzoltás

Sárvár - Több mint huszonnyolc millió forint támogatást nyert el a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek 2013. évi Támogatására címmel kiírt pályázaton.

Munkatársunktól

A forrásból megvásárolt technikai eszközöket és felszereléseket ünnepélyes keretek között adták át hétfőn Sárváron. Dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes köszöntőjében elmondta, a pályázaton elnyert eszközök és képzések mind a sárvári, mind a celldömölki járás tűzvédelmi reagáló képességének, valamint az ott élő állampolgárok biztonságának a növelését szolgálja.

Hozzátette, a Vas megyei önkéntes tűzoltó egyesületek pályázati sikere kiemelkedőnek mondható, mivel a pályázatok kétszázhúsz millió forintos össz-keretösszegéből összesen huszonnyolc millió forintot nyertek el, kétszer annyit, mint 2012-ben. Az önkéntes tűzoltó egyesületek idén technikai eszközökre, így tömlőkre, osztókra, sugárcsövekre, puttonyfecskendőkre, egyéb hasznos eszközökre, valamint szakképzésekre pályázhattak, de a pályázati forrásokból jutott az üzemeltetés támogatására, tűzoltótechnika felülvizsgálatára, EDR készülékekre, valamint szertárépítés felújítására és bővítésére is.



Ágh Péter országgyűlési képviselő beszédében visszatekintett a nyári árvízi védekezésre. Mint mondta, bebizonyítottuk, hogy amikor komoly kihívás áll a magyarok előtt, össze tudunk fogni, meg tudjuk mutatni országnak és világnak, hogy nem ismerünk lehetetlent.

- Bízom abban, hogy a bejcgyertyánosi, bögöti, celldömölki, csánigi, csényei, hoszúperesztegi, ikervári, jánosházi, kámi, kenyeri, nicki, pápoci, porpáci, rábapatyi, répcelaki, rumi, zsennyei valamint a váti pályázatok sikere, a kapott támogatás hozzájárul ahhoz, hogy munkájukat megfelelő szinten tudják végezni - fogalmazott a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!