Hírek

2012.08.29. 18:14

Pars Szentgotthárd díszpolgára lett

Szentgotthárd - Szerdán Pars Krisztián ünneplésére, köszöntésére gyűltek össze a szentgotthárdiak. A város képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott a londoni ötkarikás játékokon olimpiai bajnoki címet szerzett kalapácsvetőnek.

Horváth Erika

Megtelt a SZOI Széchenyi Általános Iskola sportcsarnoka, sokan voltak kíváncsiak a város világhírű sportolójának  - az iskola egykori sporttagozatos diákjának - köszöntésére. A városi fúvószenekar  fogadta  az olimpiai bajnok Pars Krisztiánt,  s hamarosan képek és videó segítségével felidéződtek a londoni olimpia számunkra legszebb pillanatai. A közönség vastapssal ismerte el a világraszóló teljesítményt, Szentgotthárd önkormányzatának képviselő-testülete pedig díszpolgári címet adományozott eddigi és a XXX. nyári ötkarikás játékokon elért eredményei elismeréséül és megbecsüléséül. A címet igazoló okmányt Huszár Gábor polgármestertől vette át Pars Krisztián, aki aztán megköszönte a szentgotthárdiaknak, szüleinek, családjának, testnevelőinek, hogy segítették, elindították a nagy úton, s hálás volt a szívélyes fogadtatásért is. A polgármester köszöntőjében kis történetet mondott el saját emlékei közül (annak idején az iskola igazgatójaként ismerte meg Krisztiánt), felidézte a nevelőedző  Németh Pál jellemzését a remek adottságú, kivételes  mozgásintelligenciájú ifjúról,  amit most a világnak és egykori tanító nénijének  is bizonyított.


Itt volt a  szintén szentgotthárdi  nagy előd, Gécsek Tibor is, Vargyas Csaba,  a Vas Megyei Atlétikai Szövetség elnöke pedig emlékplaketteket adott át Krisztián szüleinek, keresztanyjának - aki a kalapácsvetés felé terelte -, és barátnőjének. De nem feledkeznek el a testnevelőiről sem.  A rendezvény beszélgetéssel zárult, Sulyok Tamás kérdezte Pars Krisztiánt, illetve edzőjét, Németh Zsoltot. Majd a fiatalok autogramért rohamozták meg az olimpiai bajnokot. Talán közülük is kinevelődik majd egy. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!