Hírek

2017.06.15. 15:28

Rendezvényterem lesz – A szombathelyi városháza átépítésének tervét is megvitatták

Szombathely – A városháza külső, energetikai rekonstrukciójára nyert pályázati pénzt az önkormányzat, de szükségesek belsőépítészeti átalakítások is. Ezeket ismerték meg a képviselők a közgyűlésen az ötödik napirendi pontban.

Bakos Ágnes

A megítélt támogatásból kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a tetőt és a homlokzatot, korszerűsítik a gépészeti és világítási rendszereket, és napelemeket helyeznek el a tetőn – azonban indokolt az összhang az épület külső megjelenése és a belsőépítészeti kialakítása között, olvasható az előterjesztésben. A saját forrás biztosítása majd a jövő évi költségvetéssel együtt kerül a képviselők elé – ezt is tartalmazza a határozat, amit elfogadott a közgyűlés.

Ami a városháza épületének átalakítását illeti: A földszinti bejárati épületrész három részre tagolható: az ügyféltér, a házasságkötő terem és az előtér. Lehetőség nyílhat mindhárom egység külön megközelítésére a főbejárat felől. A házasságkötő terem többfunkciós rendezvényterem lesz: multifunkcionális rendezvényhelyszín, amely igény szerint több teremre osztható. Az első emeleten átépítik az előteret, a kistermi tárgyalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!