Hírek

2017.01.21. 12:24

Rengeteg finom falatot kaptak Toboz Ottó és társai Bükfürdőn

Szombaton ünnepelik a mókusok elismerésének napját világszerte. A jeles alkalomból a büki TDM szervezet és a fürdő munkatársai pénteken meglepetéssel készültek a parkokban élő mókusoknak.

Vadas Krisztina

Ugyanis a sportparkban, a Kneipp-parkban és a fürdő területén is rengeteg mókus él. Bíztunk benne, hogy találkozunk néhányukkal, de a hidegben nem volt kedvük előbújni kis vackaikból. Ám ez sem tántorította el a lelkes mókusetetőket: a fák és bokrok töveibe, illetve az ágakra tették ki nekik az elemózsiát. Diót, almát és mandarint is vittek nekik.

Horváth Lívia, a TDM iroda munkatársa elmondta, hogy fontosnak tartják a mókusok ellátását, mivel ezek az állatok már Bükfürdő jelképévé váltak. Külön táblák is jelzik az út mentén, merre lelhetők fel nagy számban.

A gyerekek egy program keretében már el is nevezték az egyik kabalafigurát Toboz Ottónak, az ő történetéről később hallhatunk még – ígérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!