Hírek

2016.11.07. 07:33

Robbanás volt a Zanati úton – Körmendről és Zalaegerszegről is jönnek tűzoltók (Frissítve!)

Szombathely – Ipari létesítmény robbant és gyulladt ki Szombathelyen. Nagy erőkkel folyik az oltás.

Bakos Ágnes

Robbanás is volt a telephelyen, utána csaptak fel a lángok egy szárítóüzemben, a siló betároló részében a Zanati útnál – egyelőre ennyit tudni az esetről.

Bonyolult az oltás, csak későbbre ígért tájékoztatást Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotó: Wolf Ferenc

A tűzoltók Szombathelyről érkeztek nagy erőkkel a helyszínre, de Körmendről és Zalaegerszegről is elindultak egységek. A lánglovagok két vízsugárral és egy létra vízsugárral oltják a tüzet, és további két vízsugarat szerelnek.

Az elsődleges információk szerint senki nem sérült meg.

Fotó: Unger Tamás

Feltehetően a Falco forgácsalap gyárában volt a robbanás. A szerkesztőség ablakából kivételesen nem látni a kémény füstjét, így valószínűleg leállt a termelés.

 

09:55 Frissítés:

Izzik még a forgács a Falco gyárában

Négy vízsugárral sikerült megfékezni a lángokat a Falco gyárban, ahol a szárítóüzemben, a siló betároló részében történt robbanás, majd ütött ki tűz hétfő reggel. A szombathelyi tűzoltóknak körmendi, sárvári és zalaegerszegi egységek is segítettek az oltásnál a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Jelenleg a silót ürítik, eltávolítják és oltják az izzó faforgácsot.

 

A leürített anyagot egy másik telephelyre szállítják, a visszagyulladás megakadályozása érdekében védő vízsugarat szereltek az egységek.

A tűzeset során senki nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!