Hírek

2016.04.05. 14:39

Saját készítésű bonbonnal készül a Haladás-stadion alapkőletételére Király Gábor és a város közéleti vezetői

Szombathely egyik legrégebbi cukrászdájában öltöttek kötényt közéleti személyiségeink, hogy elkészítsék a jövő hétre tervezett Haladás sportkomplexum alapkőletételi ünnepség ajándékait.

Cseszkó Tamás

Nagy a sürgés-forgás Mészáros Gábor üzemében, ezúttal alkalmi cukrászok segítik a mester munkáját. Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője el is árulja a látogatás apropóját, április 11-én hétfőn bizony leteszik az új Haladás Sportkomplexum alapkövét. - Márpedig Szombathely híres a vendégszeretetéről, ezért a jövő hétre meghívott vendégeknek saját kezűleg gyártott ajándékkal szeretnénk kedveskedni - mondta el a képviselő, aki segítőtársakat is kapott: dr. Puskás Tivadar polgármester mellett Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője, Illés Béla, a klub többségi tulajdonosa és Király Gábor sokszoros válogatott kapus készítették nagy serényen a finomabbnál finomabb bonbonokat.

A rendezvényen Hende Csaba kiemelte, a kormány támogatásának köszönhetően száz százalékban állami forrásból valósul meg Szombathely új sportkomplexuma, mely jóval több, mint egy stadion, hiszen a Haladás valamennyi szakosztálya helyet kap itt. - A bontási munkálatok február 3-án megkezdődtek a Rohonci úton, nemsokára kezdődhet az építés, aminek köszönhetően új, korszerű szentélye lesz a szombathelyi sportéletnek - hangzott el. A képviselő kifejezte abbeli reményét, hogy a 21. század követelményeinek megfelelő új létesítményben a szakosztályok kiváló körülmények között tudnak majd felkészülni a versenyekre, számos sikerrel gyarapítva városunk hírnevét.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere arról beszélt, hogy a bontást követően végre az építkezés fázisába léphet a beruházás. - Nagy izgalommal várjuk a jövő hétfőre tervezett alapkőletételt, amely bizonyítéka annak, hogy Szombathelyen valóban megépül a sokak által várt létesítmény. A beruházás nagyban hozzájárul a városlakók egészségmegőrzéséhez, a rekreációhoz, és nem utolsó sorban a gyermekek, fiatalok mindennapi mozgásához is - fogalmazott Szombathely első embere.

A gyors helyzetértékelést követően a cukrászüzemben kötényt kötött a politikusokból és labdarúgókból álló csapat, és Mészáros Gábor útmutatása mellett kezdték meg az édességek gyártását. Dr. Puskás Tivadar polgármester elárulta, ő inkább fogyasztani szereti az ételeket, mint elkészíteni, ám ezúttal láthatóan nagy lelkesedéssel vetette bele magát a munkába. A feladatokat gyorsan elosztották, Király Gábor kevergette a folyékony csokoládét tartalmazó üstöt, Illés Béla egyengette el a masszát, Mészöly Géza pedig tanácsaival látta el kollégáit. A túloldalon Puskás Tivadar és Hende Csaba nyomózsákból töltötték a karamell és étcsokoládé krémet a bonbonokba, melyeket jövő héten a meghívott vendégek is megkóstolhatnak, hiszen az elkészült termékek valóban belekerülnek abba az ajándékcsomagba, amelyet átadnak az alapkőletétel résztvevőinek.

A Haladás Sportkomplexum kivitelezési munkálatai február elején indultak, a kivitelező Swietelsky-ZÁÉV konzorcium hivatalosan is átvette az építési területet, megkezdődött a bontás, mely két ütemben valósul meg, először a terepszint felett látható létesítményeket szanálják, a második ütemben pedig a jelenlegi telekhatárt képző kerítés, jegypénztárak és egyéb létesítmények bontása valósul majd meg. Az első ütem három hónapot vesz igénybe, semmi sem marad, ugyanakkor jó hír a Haladás szerelmeseinek, hogy a régi stadion betonépítő elemeit ledarálják, egy erre jogosult cég átminősíti, majd bekerülnek az épületek alatti töltésekbe. Így történik mindez a gyep esetében is, humuszként hasznosítják újra, természetesen továbbra is a Rohonci úton. A bontás egyik leglátványosabb pillanata az volt, amikor a pályát megvilágító kandelábereket döntötték le, erről stábunk videót is készített. A felújításra nagy szükség volt, mivel a Haladás tizenkét szakosztálya jelenleg igencsak sanyarú körülmények között végzi a napi feladatait, pedig jelenleg is 550 versenyzővel büszkélkedhetnek, ráadásul több száz gyermekkel foglalkoznak az utánpótlás nevelés keretein belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!