Hírek

2016.07.14. 13:06

Segítik egymás munkáját - A börtön és a polgárőrség régóta szoros kapcsolatot ápol

Együttműködési megállapodást írt alá a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, amelynek értelmében több területen is kölcsönösen segítik egymást a jövőben.

Szombathelyi Médiaközpont

A börtön és a polgárőrség régóta szoros kapcsolatot ápol egymással, ám ezt az együttműködést mindeddig nem foglalták írásba - hangzott el a sajtótájékoztatón. Miután mindkét szervezet országos felügyeleti szerve megkötötte a megállapodást, azt helyi szinten is aláírják. A szerződés a felek számára kölcsönös előnyökkel jár.

Az aláírók: balra Bedi Ákos, mellette Tóth Tamás Tibor
Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

- Közös sport- és szabadidős rendezvényeket szervezünk, valamint az együttműködés a továbbképzések, képzések tekintetében is megvalósul. Arról nem is beszélve, hogy ha olyan feladatot kell végrehajtanunk, ami a börtön falain túlra mutat, akkor a közterületi tevékenységben tudnak nekünk segíteni a polgárőrök, ahogyan egyébként eddig is tették - fogalmazott Tóth Tamás Tibor bv. dandártábornok, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

A börtön például helyszínt adhat oktatótermeiben a polgárőrök továbbképzéséhez, a polgárőrség pedig segítheti például a fogvatartottak társadalomba való visszailleszkedését célzó intézeti törekvéseket.

Vas megyében több mint 70 szervezetben 1800 polgárőr tevékenykedik. Korábban megállapodást kötöttek már a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a kormányhivatalokkal, a kamarákkal és az önkormányzatokkal is. Az együttműködés elsősorban a bűn- és baleset-megelőzés területén valósul meg a hétköznapokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!