Hírek

2017.02.11. 10:34

Tavaszt mutat már Szombathely: legalábbis a Páfrány utcában

Szombathely – A hosszú és fagyos január után már nagyon itt az ideje a tavasznak, de legalábbis első hírnökeinek. Szombathelyen már kibújtak a hóvirágok.

Bakos Ágnes

A hétvégén mát +3 °C körüli maximum hőmérsékletet ígérnek a meteorológiai előrejelzések, de érdemes a jövő hét prognózisára tekinteni! Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint hétfőn már +5 °C, kedden +7 °C, szerdától pedig +9 °C körül alakul a szombathelyi maximum hőmérséklet. Közben pedig nem látszik csapadék, sőt, tisztul az ég és napsütésben is lehet részünk.

Fotó: Wolf Ferenc

A tavaszt (nem meglepő) előbb érzi a természet, mint azt mi tapasztaljuk: ez látszik a Páfrány utcai hóvirágokon is. Kidugták a fejüket a fagyos földből, és látszik, már csak napok kérdése és kipattannak. Nem téveszti meg a hóvirágokat a hétvégére ígért hószállingózás, a szürke, eseménytelen téli idő. Azt ígérik és jelzik: közeleg már a tavasz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!