Hírek

2010.06.22. 05:54

Történelmet írt az őriszentpéteri labdarúgócsapat

A jelenlegi sportvezetés 2005 óta irányítja az őriszentpéteri Sportegyesületét. Az azóta eltelt négy bajnoki szezonban a megyei II. körmendi csoportjában 4-6. helyen végzett a labdarúgó csapat. A hőn áhított dobogós hely eddig elmaradt.

Fekete Lászlóné

A személyi feltételek mellett a versenyzés körülményeit is javították. Pályázati pénzből, az önkormányzat és lelkes vállalkozók összefogásával felújították az öltözőt. Elkészült a pálya világítása, a labdafogóháló, valamint a pályát övező árokrendszer. A teljesen felújított gyepen csak a bajnokavató idejére vették birtokba a pályát a játékosok. Pályaavatót később tart az egyesület. Másfél éve az őriszentpéteri csapat a hazai mérkőzéseit szalafői és nagyrákosi pályán játszotta.

Sikerült olyan csapatot összekovácsolni, akik edzéssel, téli felkészüléssel, minden idegszálukkal a bajnoki cím elérésére koncentráltak. Ebbe belefért egy vereség, döntetlen is. Sajnos több sérülés is nehezítette a csapatépítést.

Az erős egyéniségű játékos-edző Torontáli József következetes, szakmailag megalapozott elképzeléseit a csapattársak elfogadták, és mindenki próbált a saját erejéből hozzátenni. Viták néha voltak, de a cél fontosabb volt. Jóleső érzés, mikor a szurkolók - ázva-fázva - követik a csapatot, és bíztatják a játékosokat.

Az utánpótlás csapat is erősítette helyét, több fiatal hosszabb kihagyás után ismét fociközelbe került. A sportvezetés a labdarúgás népszerűsítése érdekében az MLSZ által szervezett rendezvényekre az alsó tagozatos korú gyermekekből két csapatot indított.

A működés személyi és tárgyi feltételei mellett nagyon fontos a finanszírozás. A megyei I-be feljutáshoz az éritettek ezután ülnek le egyeztetni és véleményt kialakítani.

Fekete László a sportkör elnöke,  Vas megye labdarúgásáért kitüntetést vehetett át prof. Gadányi Károlytól, a Vas megyei Labdarúgó Szövetség elnökétől Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!