Hírek

2009.06.24. 02:29

Veszélyeket is rejteget a gombákkal teli erdő mélye

Magyarlak, Felsőszölnök - Még időben előkerült eltűntekről szólnak az alábbi történeteink.

Angyal László

Hétfőn este egy felsőszölnöki asszony tett bejelentést a Szentgotthárdi Rendőrőrsre, hogy férje Felsőszölnökről a Hampó-völgybe indult gombát szedni a délután folyamán, de nem tért vissza. A járőrök adatgyűjtés után már szervezték a kutatást, eközben érkezett a hír: előkerült a férj.

Megkerestük a bajba került családot, szerettük volna megtudni, miként történt az eset, ám ők elzárkóztak a nyilatkozattól.

A gombázás közbeni eltévedés egyébként nem ritka Felsőszölnökön. A falu polgármestere, Ropos Gábor emlékeztetett rá, hogy korábban egy osztrák hölgy miatt mozdult meg a falu népe, s végül éjjel megtalálták az áttévedt, termetes osztrák hölgyet, aki vargányával teli kosárkáját szorongatva köszönte meg a segítséget.

Magyarlakon is bajba került egy idős ember. A hetven év feletti bácsi a minap reggel hétkor indult gombát szedni, de délutánig sem ért haza. Monek Gyula polgármester megköszönve a kutató akcióban részt vevők munkáját, felidézte: a rokonság, a falubeliek, rendőrök és a polgárőrök mellett önkéntes tűzoltók is keresték az eltűntet, egymás után fésülték át az erdőrészeket. Miközben javában folyt a keresés, érkezett a hír: a kondorfai útra keveredett ki az idős ember, és felvette őt egy arra haladó betegszállító autó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!