Őszi napéjegyenlőség

2021.09.21. 07:00

Az esős hétkezdet után némi javulásra számíthatunk

Hétfőn megmutatta igazi arcát az ősz, esővel, széllel, alacsony hőmérsékletekkel kezdődött a hét. A következő napokban némi javulás várható.

Cseh-Egyed Bernadett

Nem kell megijedni, a hét második felében ismét kellemes időjárásban lesz részünk – mondta Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője. Szerdáig még több lesz felettünk a felhő, de csapadék már nem valószínű. Napközben 20 Celsius-fok alatt maradnak a maximumok, de a hőérzetet tovább rontja az északi, északkeleti szél. Csütörtöktől aztán délire vált az áramlás, több órára kisüt a nap, melegedés kezdődik, a hétvégén 20-24 Celsius fokot mérhetünk. A szakértő emlékeztetett, szeptember 22-én lesz az őszi napéjegyenlőség, onnantól kezdve fokozatosan az éjszakák lesznek a hosszabbak, a napnyugta már este 7 előtt eljön. A leghidegebb órákban 5-6 Celsius-fokot mutatnak a hőmérők, reggelente pedig több helyen kell ködfoltokra számítani. Pétervári Tibor hozzátette: ez nem lesz még összefüggő, de az autóvezetők vezessenek óvatosan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!