Időjárás

2020.06.17. 07:20

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést Vas megyére

Benne van a pakliban, hogy jég is eshet megyénkben szerdán.

vaol.hu

Érkező zivatar, illusztráció. Fotó: Ráduly László

Fotó: Illusztráció

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint reggel, délelőtt marad a borongós égkép, majd csökkenni és gomolyosodni kezd a felhőzet, legalább rövid időszakokra szinte mindenütt kisüt a nap. Többfelé várható zápor, főként délután zivatar, felhőszakadás is lehet. A Nyugat-Dunántúlon élénk lesz az északias szél, máshol jellemzően mérsékelt marad a légmozgás. Az intenzívebb záporokat, zivatarokat néhol átmeneti szélerősödés kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Késő estére 16 és 20 fok közé hűlhet le a levegő.

Fotó: met.hu

Ugyan a tegnapi nap Vas azon kevés megyék között volt, ahova az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki vészjelzést, de ez a helyzet szerdára változott, ugyanis újra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ráadásul ezúttal a zivatarok mellett, a felhőszakadás veszélye miatt is citromsárgára színeződött Vas megye. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A zivatarok esetében az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Legutóbb a múlt héten esett jég megyénkben, akkor Körmendről kaptunk tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!