Ikervár

2011.07.15. 08:23

Tűzoltó legyek?

Hét helyszínen több mint kétszáz gyermek vehet részt a gyermekjóléti szolgálat által szervezett programokon.

Pásti József

Örök téma a gyermekek nyári programjainak, felügyeletének megszervezése. Évek óta jó gyakorlat a sárvári kistérség Gyermekjóléti Szolgálatának nyári napközis tábora. A szülők és a gyermekek részéről az igények egyre nőnek, a források azonban egyre inkább beszűkülnek.

- Tapasztalataim szerint a gyermekek szabadidő eltöltése sajnos rendkívül szegényes. Gyakran egyedüli szórakozásként csak a televíziót és a számítógépet tudják elképzelni, ezért nagyon fontos, hogy szervezett keretek között ötleteket, lehetőséget kaphassanak a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A prevenciós tevékenység megszervezésére egyre kevesebb a lehetőség. Ennek ellenére a korábbi évekhez hasonlóan az idei nyáron is hét helyszínen (Bögöt, Gérce, Ikervár, Ölbő, Rábapaty, Szeleste, Uraiújfalu) szervezünk tartalmas programokat Kónya Szabina és Pál Andrea kolléganőimmel a résztvevőknek. Az Ikervári ÁMK Zichy Antónia Általános Iskola udvarán éppen a Sárvár Város Tűzoltóságának munkatársai  varázsolják el  a gyermekeket. A sárvári tűzoltókon kívül az idén a Logo Ifjúsági Szolgálat, a Sárvári Rendőrkapitányság és a Sárvári Erdészeti Igazgatóság aktív együttműködése teszi még izgalmasabbá a vidám napokat, de szívesen segítenek a pedagógusok is, például itt Ikerváron minden évben számíthatunk az ÁMK tanítóinak közreműködésére - tájékoztat Végh Mária, a Sárvár és Kistérsége Többcélú Kistérségi Társulás Gyermekjóléti Szolgálatának vezetője. Mindeközben a tűzoltóautó árnyékában megfáradva, megpihenve néhány fiú éppen a másnapi gyalogtúra "hadfelszereléséről" folytat tárgyalásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!