Jánosháza

2014.07.25. 15:50

Megáldották a közlekedőket Jánosházán

Jánosháza - Szent Kristóf napja miatt ezen a hétvégén mise után megáldják az utasokat, a gépjárműveket. Jánosházán már megtették.

Némethy Mária

Szent Kristóf napjához kapcsolódva ezen a hétvégén a Szombathelyi Egyházmegyében több helyen személygépkocsik és motorkerékpárok, közlekedők megáldása lesz. Szent Kristóf a hajósok és az utasok védőszentje, a tizennégy segítő szent egyike. A népies vallásosság talán legnépszerűbb alakja, akinek képét ma is sok autós és motoros magával hordja.

Bodorkós Imre jánosházi plébános megáldja a közlekedőket. A hétvégén több helyen így lesz. Fotó: Horváth Zoltán

A jánosházi plébánia székhelyén és fíliáiban a lelkipásztorok a gépjárművekkel közlekedőkre kértek áldást. A városi ünnepségen részt vett Kiss Józsefné, a Magyar Autóklub volt regionális igazgatója, aki biztatott mindenkit arra: a közlekedés sokszor embert próbáló helyzeteiben legyen szeretetteljes, szolidáris, segítőkész minden ember. A sorban érkező autókat a lelkipásztorok szenteltvízzel meghintették, ajándék matricát kaptak az áldást kérők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!