Jánosháza

2017.08.20. 16:54

Városnapot ünnepeltek Jánosházán

Az államalapítást is megünnepelték a négy éve várossá avatott Jánosházán.

Bakos Ágnes

Az államalapítás ünnepe alkalmából a helyi amatőr színtársulat vitte színre az ősmagyar vérszerződést Illés Zsuzsa rendezésében. Színpadra lépett két önkormányzati képviselő is: Németh Zoltán és Stankovics István is büszkén vette ki a részét a színdarabból.

Városnapot is ünnepeltek, ahol V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő Kölcsey Ferencet idézte: „nem önmagadért vagy, hanem a közösségért". A közösségi lét pedig duplázza az ember örömét és felezi a bánatát – méltatta a négy éves vasi várost ünnepnapja alkalmából.

Fotó: a szerző

A rendhagyó pop- és rockzenei feldolgozásokat előadó Fákete Cshumpo búcsú(?)koncertje és a tombolasorsolás között tartották a köszöntőket, majd koncertekkel ünnepeltek a jánosháziak.

Kiss András polgármester emlékeztetett, idén is igyekeztek minden korosztályt megszólítani, ez a település legnagyobb költségvetésű programja, ajándék a helyieknek. A civil szervezetek a gasztronómia területén (is) kivették részüket az ünnepből: 1500 főre főztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!