Jánosháza

2014.11.12. 16:40

Márton napkor: Márton-kifli és libazsír

Jánosháza - Márton nap alkalmából a Keresztelő Szent János Plébánia és a művelődési otthon évek óta közösen emlékezik Márton püspökre, a középkor egyik legnépszerűbb szentjére.

Illés Zsuzsa

A program kedden a művelődési házban a Kincseink vásárral kezdődött, ahol ügyes kezű asszonyok állították ki portékáikat. Az adventi koszorútól a virágtartóig, a háncs szőnyegtől a gobelinekig széles volt a kínálat. A jó hangulatú vásár látogatói napnyugtával megszaporodtak, akkor ugyanis már gyülekeztek a lampionos felvonulás résztvevői.

Ötszázan vettek részt a Márton-napi városi felvonuláson. Fotó: Illés Zsuzsa

Bodorkós Imre plébános és Illés Zsuzsa, a művelődési ház egységvezetője köszöntötte az egybegyűlteket, akik apró lámpásokkal, mécsesekkel a kezükben vonultak. Első állomás a Mária szobor volt, ahol Bodorkós Imre plébános méltatta a katonai erényekkel is büszkélkedő püspököt, majd mindannyian átvonultak a Szent Vendel kápolnához, ahol elfogyasztották a Márton-kiflit. Ezt követően visszatértek a művelődési házba, hogy megkóstolják a libazsíros kenyeret és hörpintsenek hozzá néhány korty forró teát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!