Karakó

2015.11.13. 17:44

Nagy az öröm – Buszt kapott az egyházközség

Karakó – Nemcsak Karakót, hanem 12 másik települést szolgál ki a jármű. Egy hete kapták meg, pénteken tartották az ünnepélyes átadást.

Bakos Ágnes

A Szent Mihály templom előtt Bodorkós Imre plébános áldotta meg az új járművet, amire, mint mondta, nagy szükség van a térségben. Kovács József káplánnal együtt 13 településen szolgál a katolikus plébános: Jánosháza, Kemenespálfa, Karakó, Nemeskeresztúr, Kamond, Bögöte, Hosszúpereszteg, Zalaerdőd, Vashosszúfalu, Duka, Kissomlyó, Keléd és Hetyefő tartozik hozzájuk. Sok az idős ember ezeken a településeken. Ahhoz, hogy eljussanak misére, nagy segítséget jelent egy saját jármű. – A távolságok ilyen viszonylatban ezzel a kisbusszal szinte megszűnnek – fogalmazott a plébános.

A busz egy hete érkezett, még éppen csak próbakört mentünk vele – mondta az elnök. Nagyon örültek a járműnek, hiszen tényleg a mindennapi élet lesz könnyebb.



– Az előző ciklusban az agrártárcához, most a Miniszterelnökséghez tartozik az uniós mezőgazdasági és vidékfejlesztési alap forráselosztása – emlékeztetett köszöntőjében V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Elmondta, hogy ma már nemcsak a mezőgazdasági fejlesztéseket szolgálja az agráralap, hanem a környezetvédelemre, klímavédelemre, valamint a vidéki társadalmi élet minőségének javítására is jut belőle pénz. Ebből, a harmadik „kalapból” részesült Karakó, illetve a térség.

– A mai minőségi léthez tartozik az, hogy szolgáltatásokhoz jussanak a kistelepülésen élők is. Éppen ezért bővítették az alapot a vidéki közlekedést segítő lehetőségekkel – magyarázta V. Németh Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!