13 baleset

2018.03.30. 08:54

Balesetek, zaklatás, közokirat-hamisítás – Az elmúlt 24 óra rendőrségi mérlege Vas megyében

Az elmúlt 24 órában történt:

police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén két, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában. Munkatársaink ezen kívül tizenegy, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Egy személygépkocsival közlekedő helyi férfi az Engels Frigyes utca és a Deák Ferenc utca kereszteződésénél elsodort egy, a védett úton közlekedő kerékpárost Szombathelyen. Az ütközés következtében a biciklis férfi az úttestre esett és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.

Sé felől Szombathely irányába tartott személygépkocsijával egy miskolci férfi, amikor egy balra ívelő kanyarban előbb az útpadkára sodródott, majd a vízelvezető árkon áthaladva egy fának ütközött és végül egy mezőgazdasági területen állt meg. A sofőr a baleset következtében könnyebben sérült.

A Szombathelyi Rendőrkapitányságon vizsgálják a balesetek körülményeit.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei ellenőriztek egy portugál felségjelzésű tehergépkocsit és annak vezetőjét a 87-es számú főútvonalon, Kőszeg térségében. Mivel az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a menetíró készülékben egy másik személy nevére kiállított kártya található, ezért munkatársaink közreműködését kérték, akik a sofőrt a Kőszegi Rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták. A 41 éves portugál férfivel szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Egy személygépkocsival közlekedő soproni lakost állítottak meg munkatársaink Celldömölkön. Mivel az intézkedés során kiderült, hogy az asszony járművezetéstől eltiltás hatálya alatt ült volán mögé, kollégáink előállították. Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – járművezetés az eltiltás hatálya alatt elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult.

Egy személygépkocsival közlekedő helyi férfit ellenőriztek munkatársaink a megyeszékhelyen. Az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért előállították és a sofőrrel szemben – járművezetői engedélye elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Jánosházai lakcíméről állítottak elő munkatársaink egy többszörösen körözött férfit. Az 57 éves D. J. Csabát a Szombathelyi Rendőrkapitányság zaklatás vétség, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság pedig közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kereste. Ezen kívül a Zalaegerszegi Törvényszék szabadságvesztés büntetésének letöltése miatt elfogatóparancsot adott ki vele szemben. Kollégáink a férfit kihallgatták, majd átadták a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak.- számolt be a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!