ittasan vezetni

2018.03.31. 09:37

Tíz esetben mutatott ki a szonda alkoholt az elmúlt 24 órában Vas megyében

Az ittas járművezetés növeli a balesetek előfordulásának kockázatát, figyelmeztet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén tíz esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda az elmúlt 24 órában.

Szentgotthárdon négy közúti ellenőrzés során merült fel a gyanú, hogy a jármű vezetője szeszes ital fogyasztását követően ült volán mögé. Ezen kívül Bögötön, Nádasdon, Rábapatyon, Ölbőn, Csehimindszenten és a 8-as számú főúton is rendőrkézre kerültek olyan sofőrök, akik a gyanú szerint alkohol fogyasztását követően vezettek. Egy szegedi és egy osztrák járművezető kétszer is fennakadt az ellenőrzésen. A szegedi férfit előbb Csehimindszenten, majd a 8-as számú főúton, a Csipkereki leágazónál állították meg munkatársaink. Az osztrák férfivel szemben pedig mindkét alkalommal Szentgotthárdon intézkedtek kollégáink.

A rendőrkézre került gépkocsivezetőkkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az illetékes rendőrkapitányság. Munkatársaink hét sofőr vezetői engedélyét a helyszínen elvették, azonban egy rábapatyi férfi nem tartotta magánál az okmányt, ezért vele szemben szabálysértési eljárás is indult.

Kérjük, figyeljen magára és a közlekedés egyéb résztvevőire a húsvéti hosszú hétvégén is!- írja a police.hu

 

Ezek is érdekelhetik