270-en hagyták el az épületet

2018.08.28. 15:00

Tűzesetekkel indult a hét Vas megyében

Szombathelyen, Sárváron és Iváncon is tűzesetekhez vonultak a tűzoltók a hétfői napon.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Simon István

Használaton kívüli raktárépületben keletkezett tűz Szombathelyen, a Nádasdy Ferenc utcában hétfőn a kora reggeli órákban. Az épületben mintegy százötven négyzetméteren égett a hulladék, amelyről a tűz átterjedt a fa födémre és szigetelésre is. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre akik négy vízsugárral láttak neki a tűz eloltásának. A tűzoltók körbehatárolták a lángokat, megakadályozva a tűz továbbterjedését az épület többi részére, majd eloltották a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki, a tűzeset körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Melléképület kazánházában keletkezett tűz Iváncon, a Kossuth Lajos utcában hétfőn délelőtt. Az ott lakó a tűz oltását megkezdte, majd a melléképületből egy gázpalackot és az ott lévő állatokat is eltávolította. A helyszínre a körmendi, a szentgotthárdi hivatásos, az ivánci, csákánydoroszlói önkéntes tűzoltók vonultak. A tűzoltók kiérkezésekor a melléképület teljes terjedelmében égett, a lángok pedig átterjedtek a lakóház tetőszerkezetére is. Az egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzeset kapcsán nem sérült meg senki.

Egy sárvári ipari üzem termelőcsarnokában keletkezett tűz az Ikervári utcában hétfőn délelőtt. Az üzemben ötven négyzetméteren égett a raktár és a kapcsolószekrény. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a tűz által érintett helyiséget, majd három vízsugárral eloltották a lángokat, közben hőkamerával átvizsgálták a csarnok helyiségeit. A tűzoltók kiérkezéséig az ott dolgozók mintegy kettőszázhetvenen az épületet elhagyták. A tűzesetnél személyi sérülés nem történt. - számolt be róla a katasztrófavédelem.

A termelés egy időre le is állt, hazaküldték a dolgozókat. ITT olvashat róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!