színes programok, látványos vonulás

2018.09.16. 10:00

Ismét megrendezik a Vas Megyei Tűzoltó Találkozót Szombathelyen

A hagyományokhoz híven idén is Szombathelyen találkoznak a Vas megyei hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók szeptember 22-én.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, rgro

Minden évben várva várt program a Vas megyei lakosság életében a megyei tűzoltók találkozója. Idén immáron negyedik alkalommal népesül majd be Szombathely Fő tere szeptember 22-én, ugyanis ekkor tartja a Vas Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság a IV. Vas Megyei Tűzoltó Találkozót. Az esemény délelőtt 10.00 órakor veszi kezdetét és délután 14.00 óráig tart majd. Az ünnepélyes megnyitón a találkozón résztvevő hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók képviselői a tűzoltói összetartozást jelképező emléklakatokat helyeznek el egy erre a célra kialakított bontóbaltán. Az ünnepséget követően színes programok veszik kezdetüket, így többek között alpintechnikai, műszaki mentési bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők, de ki lehet próbálni a füstsátrat és természetesen a Fő téren kiállított összes gépjárműfecskendőre is fel lehet majd ülni. A tavalyi évben az egyik legkedveltebb esemény a kis tűzoltó avatása volt, amelyre idén is sor kerül. A gyermekek egy kis tűzoltó akadálypálya sikeres teljesítését követően fogadalmukkal tesznek tűzoltó esküt. A rendezvényt a tűzoltó autók elvonulása zárja. – írja a katasztrófavédelem.

Látványos felvonulást láthattunk az elmúlt évben is :

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!