Keléd

2016.02.05. 17:47

Munkanélküliség: Kelédé a legrosszabb

Vegyes képet mutat a Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal településeinek munkaügyi helyzete.

Bakos Ágnes

Karakó településen van a legkevesebb, Keléden a legtöbb álláskereső - a községek munkaképes korú lakosságszámához viszonyítva, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint.

Karakón mindössze 1,38 százalékos a munkanélküliség, miközben Keléden 8,89 százalékos, ezzel pedig nemcsak a térségben, hanem az egész megyében sereghajtó.

A Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal települései közül viszonylag jó a helyzet Nemeskeresztúron, ahol 2,66 százalékos a munkanélküliség.

Kemeneskápolnán 3,17, Kissomlyón 3,53 százalékos a relatív ráta, ezek még jó arányoknak számítanak a térség községeit összehasonlítva. A központ, Jánosháza a következő a sorban: 3,92 százalékos rátával. Közben Köcsk településen a hét álláskereső négyszázalékos munkanélküliséget jelent.

Hasonló az arány, 4,15 százalékos Egyházashetyén.

Hat százalék fölötti mutatóval rendelkezik a többi három település, az évindító adatok szerint. Kemenespálfán a 19 regisztrált álláskereső 6,01 százalékos, Dukán a 12 munkanélküli 6,12 százalékos, Borgáta településen pedig a hat munkanélküli 6,74 százalékos relatív munkanélküliséget jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!