Kemenessömjén

2015.07.07. 15:54

Hétszáz éve épült, felújították

Kemenessömjén – Befejezték a parkosítást, hamarosan elkészül a külső világítás is: befejező szakaszához érkezett az 1331-ben épült kemenessömjéni templom 40 milliós rekonstrukciója.

Ölbei Lívia

Kurucz Attila polgármester – aki a múlt év őszén harmadszor nyerte el a falu bizalmát – azt mondja, hogy mára sikerült kikeveredni a kétezres évek második felében egyre erősebben szorító adósságcsapdájából, és ma már nemcsak pályázni tud az önkormányzat, hanem önerőből is képes fejleszteni. Nagy kihívás volt, de sikerült talpon maradni. A templomfelújítás sikeres pályázat, valamint a püspökség támogatása nélkül nem ment volna, és a huszonnegyedik órában sikerült megvalósítani: az épület az összeomlás szélére került, alá kellett dúcolni. Az 1964-ben épült kultúrház tetejét is mindenképpen ki kell cserélni: ha lesz pályázati pénz, ha nem, belevág az önkormányzat. Saját erőből készült el Sömjén EU-kompatibilis játszótere, amely állja a versenyt az összehasonlításban: 1,5 milliót fordított rá a képviselő-testület. A felújított templom szentelőmiséjét augusztusban dr. Veres András megyés püspök celebrálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!