Kemenessömjén

2016.10.19. 19:25

Mozgalmas programok várják a Kemenessömjénen

Kemenessömjén - Pezseg a közösségi élet a faluban: túl vannak már a hagyományos szüreti felvonuláson, jelenleg az 56-os emlékprogramra készülnek.

Cseszkó Tamás

- Idén is mozgalmas programok várják a kemenessömjénieket - mondta Kurucz Attila, a falu polgármestere, aki büszke arra, hogy összetartó, jó közösségként sokan tesznek a településért.


Takács Balázs, Kemenesmihályfa polgármestere; Gagyi Levente megyei képviselő; Orth Tibor kemenessömjéni hentes; Ágh Péter országgyűlési képviselő és Kurucz Attila, a házigazda polgármester Fotó: Cseszkó Tamás

Idén is nagy érdeklődésnek örvendett a kétnapos pünkösdi fesztiválunk, akárcsak a szüreti mulatság. Ez utóbbi Kemenessömjén legnagyobb rendezvénye, tizenöt éves múltra tekint vissza. Öröm számunkra, hogy a környékbeli vállalkozók rengeteg áldozatot vállalnak annak érdekében, hogy a prog-ram ne kerüljön semmibe a falunak, komoly felajánlásokat tesznek ilyenkor - húzta alá a polgármester, aki elárulta, hogy az idei szüretet Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is megtisztelte jelenlétével. A szüreten fogatok, lovak, traktorok, táncosok, gólyalábasok szereztek feledhetetlen pillanatokat, de ralibemutató, bográcsos ételek, csikós bemutató, lufihajtogató bohóc és kultúrprogramok is várták az érdeklődőket. A falu első embere szerint jó olyan helyen élni, ahol mindig van gazdája a feladatoknak, azt mondja, lehet a helyiekre számítani. Most az 56-os programsorozatra készülnek. Október 23-án ünnepi műsorral tisztelegnek a hősök emléke előtt, valamint egy korábban hirdetett rajzpályázat legjobbjait díjazzák. Az alkotásokból kiállítást rendeznek, mely az ünnepi eseményen nyílik. Levetítik Bacsó Péter A tanú című filmjét október 30-án, egy héttel később pedig érkezik a folytatás, azaz a Megint tanú.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!