Kemestaródfa

2016.11.28. 18:20

Betlehem először Kemestaródfán

Kemestaródfa- Kemestaródfa önkormányzata a Kulturális és Faluszépítő Egyesülettel közösen először állított betlehemet.

Civil Tudósítónktól

Hetekkel ezelőtt lázas készülődés kezdődött a faluban. A férfiak Cséve Jenő bácsi vezetésével, sok-sok társadalmi munkával készítették a betlehemet. Ez alatt az idő alatt a Kulturális és Faluszépítő Egyesület lelkes asszonyai a közösségi házban szabták-varrták a betlehemi figurákat. Sok munkaórát rááldozva készültek a bábuk, az asszonyok szívüket-lelküket beleadták a munkába, hogy ezzel is gazdagítsák a kemestaródfai közösséget.

November 26-án, szombaton 13 órakor mintegy harminc lelkes faluszépítő érkezett a település központjába, ahol felállították a betlehemet, és belehelyezték a figurákat. Ugyanekkor állították fel a falu adventi koszorúját is, ami az eddigiektől eltérően elektromos megvilágítású lett.

A faluközpontban végzett munkák után a közösségi házba vonultak az emberek, ahol az otthonra szánt adventi koszorúk készültek. Volt, aki hozott magával koszorúalapot, aki nem, annak adtak a szervezők. A szebbnél szebb alkotásokat büszkén vitték haza tulajdonosaik. Az egyesület hagymás zsíros kenyérrel és üdítővel kínálta a koszorúkészítőket. A nagyszerű nap végén, a sötétség leszálltával kigyulladtak a betlehem fényei és az adventi koszorú első gyertyája.

A karácsonyváró program mellett ezen a napon üzemelték be az 1956-os emlékmű díszkivilágítását is.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!