Kissomlyó

2017.03.01. 14:10

Így köszöntjük a nyarat

Kissomlyó - Fontosnak tartjuk a hagyományok felélesztését és ápolását településünkön. Egy-egy ilyen alkalomkor összejön a falu népe és együtt ünnepelünk.

Vas Népe

A képen a Májusfa kitáncolás egyik fontos része látható, amikor a falu férfiai együttes erővel kidöntik a kissomlyói hölgyeknek állított májusfát. Ezen a jeles napon már kora délutántól zajlanak a közösségi események, idősek, fiatalok együtt töltenek egy kellemes délutánt. Húst sütünk a falu kemencéjében, a gyerekek kézműveskednek, este pedig koccintunk a Kis-Somlyó hegy nedűjével. A bálon hajnalig ropjuk a táncot.

A közösség erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy hónapról hónapra, évről évre egyre többen veszünk részt ezeken a programokon. Kissomlyón így köszöntjük a nyarat. A falu egyik szépsége, hogy sok különböző emberrel lehet jó kapcsolatod, sokkal szorosabb az érzelmi kötelék, ami városban szinte lehetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!