Körmend

2013.12.13. 14:29

A 3 százalékos díjemeléseket szavazták meg Körmenden

Körmend - Döntöttek a képviselők a legutóbbi testületi ülésen az új személyszállítási és a közterület használati díjakról.

Kozma Gábor

A testületi ülésen a személyszállítással kapcsolatban Bebes István polgármester felvetette, hogy buszközlekedés feladatát szerződés alapján Vasi Volán Zrt látja el. E szerződés azt is tartalmazza, hogy a szolgáltató jogosult a díjemelés kezdeményezésére. Amint azt a polgármester hangsúlyozta, a Vasi Volán előterjesztette a következő évi tarifajavaslatát, ugyanakkor beszámolt az idei, várható bevételekről is.

– Az utóbbiból világosan látható, hogy a bevételek elsősorban a vonaljegyekből és a kedvezményes bérletekből származnak. A cég igyekszik költséghatékonyan működtetni a szolgáltatást, amit alátámaszt, hogy a kilométerenként 410 forintban rögzített árhoz képest, amely az indokolt ráfordításokat és ágazati szokásos nyereséget tartalmazza, 330-340 forintos áron szolgáltat. Az önkormányzatnak ugyanakkor továbbra is fennáll a veszteségkiegyenlítő kötelezettsége. Ez az idén eléri az 5 millió forintot – mondta Bebes István. Az előterjesztés után a képviselők szavaztak. Eszerint 2014 január 1-től 3 százalékkal emelkednek a díjak. Így egy vonaljegy ára 210, az összvonalas havi bérleté 6.060, az összvonalas félhavi bérlet 4.050, míg a tanulók és nyugdíjasok bérlete 1.990 forint lesz.

A testület döntött a közterületek használatának díjairól is. Ennek értelmében 3 százalékkal emelkedik 2014. január 1-től a tarifa. Ugyancsak hasonló díjemelés lesz a vásárokon és piacokon alkalmazott helypénz és helyjegy esetében, szintén január 1-től.

Címkék#Körmend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!