Körmend

2014.04.25. 17:30

Búcsúztak az állandó tárlatoktól

Állandó kiállításokat búcsúztattak péntek délután a Dr. Batthyány–Strattmann László Múzeumban. A tárlatokra megújulás vár.

Bajdó Bettina

Pénteken hat órakor különleges programra invitálták az érdeklődőket a körmendi múzeumba. A 20 éve létrehozott „Nemzedékek öröksége” és a 2007-től bemutatott „Hunyd le a szemes és láss” című állandó kiállításoktól lehetett búcsút venni. A tárlatokat a megújulás előtti, jelenlegi formájukban ekkor láthatták utoljára a múzeumba járók.

Gyertyát gyújtottak azok emlékére, akik az elmúlt húsz évben tettek a múzeumért, de a búcsú napján már nem lehettek itt (Fotó: Szendi Péter)

Nem kellett egyedül végigmenniük a vitrinek és a tapintható tárgyak között, segítőket is kaptak az érdeklődők. A várostörténeti és a tapintható tárlat alkotói, dr. Nagy Zoltán és H. Vörös Márta rendkívüli tárlatvezetésekkel búcsúztatták el a két állandó kiállítást, s emlékeztek vissza a múzeum elmúlt húsz évére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!