Körmend

2014.04.01. 17:30

Elvándorlás, stop

Körmend - Az LMP politikusai a korrupció elleni harcról és a devizahitelekről, valamint helyi problémákról beszéltek.

Vadas Lucia

A korrupció kapcsán sokszor hangzik el a maffia szó, de Hadházy Ákos LMP-s politikus szerint nem ez a jó kifejezés. A maffia ellen az egyén nem sokat tehet, míg mi igen: szavazhatunk, mondta. Húsz közbeszerzésből kilencben egyetlen ajánlat alapján döntenek – törvényesen. Ez azt bizonyítja, hogy a törvényi szabályozás rossz. Ha nem engednék a kiskapukat (például, hogy apró formai okok miatt zárjanak ki közbeszerzésből a politikusok nekik nem tetsző cégeket), éves szinten 500 – 1000 milliárd forintot takaríthatnánk meg.

A devizahitelekkel kapcsolatban elmondta: a jelen kormányzat az LMP javaslatait sorra lesöpörte az asztalról, a bankadóval pedig azt érte el, hogy a devizahitelesek pénze (az extraprofit) az állami bevételeket növelje.

Baracska Péter, az LMP képviselőjelöltje a tegnap esti tájékoztatón a 3. választókörzet legnagyobb problémájának az elöregedést és az elvándorlást nevezte.

Hogy ez a folyamat visszafordítható legyen, először is újra kell nyitni a körmendi kórház szülészetét és a sürgősségi ellátást, valamint nagyobb szerepet kell biztosítani a foglalkoztatásban a helyi vállalkozásoknak, hiszen az itteni cégek biztosan nem fogják elvinni pár év múlva a gyártást Kínába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!