Körmend

2014.11.21. 18:58

Kilakoltattak egy családot Körmenden

Egy helytelenül összeépített és szerelt füstcső, csúszott szét a Rákóczi utca egyik családi házának szobájában csütörtök este. Az eset nagy füstöt és riadalmat okozott.

Markó Petra

Az ott lakó édesanya megpróbálta visszailleszteni a kályha hátuljához a kiszakadt csövet - emiatt égési sérüléseket szenvedett - de nem tudott mit tenni. Riasztották a tűzoltókat és az anya két gyermekével azok kiérkezéséig elhagyta az ingatlant.

- Nagyon megijedtem - kezdte mesélni a történteket Szakáli Mártonné, akit sokkolt az eset és a történtek hatása alatt áll. Amikor ott jártunk, elsírta magát és fia nyugtatta őt. Az asszony elmondta, nagyon hálás, hogy a helyi önkormányzat melléjük állt a bajban.

Azok után, hogy a család nem tudott fűteni a házban - nem hagyták őket magukra. A sajnálatos eset miatt ideiglenesen el kellett helyezni az édesanyát és két gyermekét - nekik a helyi önkormányzat biztosított szállást - tudtuk meg Sövegjártó Zoltántól, a Városgondnokság vezetőjétől.

Szakáli Mártonné és Szakáli Márton mutatja a régi kályhacsövet
Fotó: Szendi Péter

A Somogyi Béla Általános Iskola Kollégiumában kaptak egy szobát, így biztonságban, fűtött helyen tölthették az éjszakát.

A problémás lakás felülvizsgálatánál megállapították, hogy ott nincs komolyabb baj. A kémény illetve a füstcső problémáinak elhárítása után a lakók a baleset másnapján vissza is költözhettek otthonukba, így csak egy éjszakára kellett ideiglenesen szállást biztosítani nekik.

A bajt egy helytelenül összeépített és szerelt füstcső idézte elő- gyakorlatilag az égő kályhának a füstcsöve csúszott szét - ami a nagy füstöt és riadalmat okozta.

A város önkormányzata a szállásolás mellett a helyreállítási munkálatokban is segített: a kéménytés az új kályhát szakszerűen bekötötték így péntek este a fűtést és a saját otthon is élvezhettek az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!