Körmend

2014.12.29. 13:45

Együtt a romákkal

Körmend - Több témakörben is fontos helyi döntések születtek nemrég. A roma önkormányzattal kapcsolatban is.

Kozma Gábor

Bebes István polgármester arról tájékoztatott, hogy együttműködési megállapodás született a roma nemzetiségi önkormányzattal.

- Körmenden október 12-én eredményes nemzetiségi önkormányzati választás történt. Ennek megfelelően megalakult a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A két önkormányzat együttműködését szabályozó megállapodás tervezetét a képviselők elé terjesztettük. A megállapodás részletesen tartalmazza a város önkormányzata által nyújtott támogatás formáit, az ügyintézés technikai módját és felelőseit. Körmend város önkormányzatának képviselő-testülete megismerte a körmendi roma nemzetiségi önkormányzattal kötendő együttműködési megállapodást, és azt egyhangúlag elfogadta. Egyúttal felhatalmazott a dokumentum aláírására - mondta el Bebes István, aki arról is beszámolt, hogy döntöttek helyettesítéséről is.

- A testületi ülésen képviselőtársaim azt a döntést hozták, hogy továbbra is dr. Szabó Barna helyettesít a Vasi Hegyhát-Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesületben. A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulatba pedig ismét Czvitkovics Gyula, a városfejlesztési és városüzemeltetési bizottság elnöke képvisel. Szintén fontos, hogy változik a közterületek használata és rendje. A módosított rendelet, amely január 1-jén lép hatályba, minimálisan 5 százalékos emelést érvényesít a díjakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!