Körmend

2015.03.01. 10:12

Új mentőautót kapott a körmendi mentőállomás

Vas megyébe is jutott abból a 21 új mentőautóból, amelyeket nemrég állítottak szolgálatba: az új gépkocsit a körmendi mentőállomás kapta.

Szendi Péter

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatójának közleménye szerint mintegy ötszázmillió forintos állami forrásból összesen 21 új mentőautó beszerzésére volt lehetőségük. A közelmúltban szolgálatba állított 8 rohamkocsi után most a többi 13 új, korszerű, "B" típusú mentőgépkocsi is megérkezett a mentőállomásokra

Dr. Lórántfy Mária,  az Országos Mentőszolgálat nyugat-dunántúli régiójának orvosigazgatója kérdésünkre elmondta, hogy legutóbb Körmend mentőállomására érkezett új mentőgépkocsi.

– Rövid időn belül még egy mentőautó érkezik Vas megyébe. A későbbiekben beszerzésre kerülő új autókba az igényeknek megfelelően szerelhetik be a paneleket. Ez azt jelenti, hogy mivel a méretük azonos lesz, mentőgépkocsinak vagy akár rohamkocsinak is használhatják majd – tette hozzá az orvosigazgató.

A mentőautók beszerzése tovább folytatódik: Győrfi Pál tájékoztatása szerint április végéig 770 millió forintos forrásból újabb 32 mentőautó érkezik az Országos Mentőszolgálathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!