Körmend

2015.07.13. 11:23

Érettségi, 45 éve már

Körmend (kor) – Negyvenöt éve a Kölcsey Gimnáziumban érettségizettek tartottak nemrég találkozót, sok-sok emlékkel.

Kozma Gábor

Elszállt 45 év - erre emlékeztek nemrég az 1970-ben, a Kölcsey Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola 4/B osztályában végzettek. Sokan eljöttek a jubileumi találkozóra, közte Bujdosó Gábor, Kerkay Vera, Tornyos Erzsébet, Kásler László, Zsirai Aranka, Kozmits Zsuzsa, Farkas Erzsébet, Bertai Csaba, Horváth Éva, Köppel Erzsébet, Pintér Mária, Sávoly Mária, Vajda Mária, Vass József, no meg vendégként Kovács László, Aranka férje. Jelen volt Németh János tanár úr, aki egészen jó beszédet vágott ki a volt diákjai előtt.

Zsirai Aranka, Németh János tanár, Tornyos Erzsébet és Farkas Erzsébet volt diákok a jubileumi, 45. érettségi találkozón (Fotó: Gaál László)

Mint a zuhatag, törnek fel az emlékek. A diákcsínyek, a volt szerelmek, a borgőzös reggelek, a szőke hajnalok... Egál, azaz Gaál László főszervező ismét bebizonyította, hogy mint rég, most is magyszívű, közösségi ember. A beszélgetésekből kiderült: ez a generáció még érti azon fogalmakat, hogy tisztesség, munka, becsület, család, közösség. Zengett, dalolt a néhai osztály, s mintha megállt volna az idő. Végül a társaság megfogadta: úgy, mint a 4/C-s társaik, ők is évente találkoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!