Körmend

2016.03.07. 15:05

A körmendi Jobbik reagálása a Fidesz és a Fidelitas vádjaira

A körmendi Jobbik és Bana Tibor között nagyon jó munkakapcsolat van, ettől még a körmendi Jobbik-alapszervezetet nem Bana Tibor, hanem Holecz Ferencz vezeti, mint ahogy a körmendi Fideszt sem Vasvárról irányítják reményeink szerint. Ráadásul a fideszesekkel ellentétben mi névvel vállaljuk a véleményünket.

A Jobbik Körmendi Alapszervezete visszautasítja a feszültségkeltés és pánikkeltés vádjait, mi csupán azokat a körmendi embereket is szeretnénk képviselni, akik félelemmel tekintenek az előttünk álló időszak elé, mivel úgy látjuk az elmúlt időszakban irányunkba érkezett rengeteg megkeresésből, hogy őket nem képviseli a városvezetés. Azt, hogy félelmük nem is alaptalan, az is bizonyítja, hogy a március 9-én a kormány elé kerülő, a nagyfai ideiglenes befogadó állomás bezárásáról szóló beterjesztés indoklásában az szerepel, hogy e tábor bezárására azért kerülhet sor, mert az ott tartózkodó illegális bevándorlók rendszeresen inzultáltak nőket a közeli Algyőn, és a táborban tavaly fogolyzendülés is volt. Az indoklás szerint a lakosság meggyengült biztonságérzete is alátámasztja a tábor bezárását. A beterjesztés egyik fő támogatója Lázár János, így jogosan merül fel a kérdés, hogy V. Németh Zsolt Vas megyei országgyűlési képviselő miért nem áll ki legalább ilyen határozottan a Körmenden és környékén lakók érdekeiért. A beterjesztésük azt is tartalmazza, hogy Hódmezővásárhely és körzete kinyilvánítja, hogy területén nem kíván a továbbiakban ideiglenes vagy állandó befogadó állomást létesíteni. Auer Miklós önkormányzati képviselő a januári testületi ülésen benyújtott kiegészítő javaslatában szintén azt kérte, hogy Körmend képviselő-testülete nyilvánítsa ki, hogy területén nem szeretne újabb tábort. Bebes István ezt nem tartotta fontosnak, mivel szavai szerint a tavalyi egyszeri rendkívüli helyzet volt, idén nem kell ettől tartani. Egy hónappal később pedig bejelentették, hogy ismét tábor épül Körmenden. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Rendészeti Szakközépiskola, területe belügyminisztériumi terület, de szomorú, hogy a város vezetése még csak próbát sem tett, hogy kérvényezze a kormánynál döntésük megváltoztatását.

A Jobbikot érő folyamatos és alaptalan mocskolás helyett inkább azt kérnénk Bebes István polgármester úrtól, hogy arra adjon egyértelmű választ, hogy jogos-e az emberek félelme, miszerint ha a nagyfai tábor bezárásra kerül, akkor az eddig ott lakók Körmendre kerülnek át?

Polgármester úr 2004-ben bátran szembe mert menni a Fidesz vezetésével, amikor fideszes vezetésű városként privatizálták a körmendi kórházat. Arra kérjük Bebes Istvánt, hogy ezúttal is álljon a sarkára, hallgassa meg a város lakóinak jogos aggályait, és legalább próbáljon meg nemet mondani a pártja részéről irányuló nyomásnak és tiltakozzon a körmendi menekülttábor létesítése ellen, vagy legalább próbálja meg elérni annak zárttá tételét. Hiszen kormánypárti polgármesterként mindig arról beszél, hogy erős lobbierejével a város érdekében áll ki. Amennyiben erre nem képes és nem hajlandó, akkor valóban felmerül, hogy alkalmas-e feladatainak ellátására a polgármester és a körmendi képviselő-testület.

Holecz Ferencz                         Auer Miklós

körmendi Jobbik-elnök             önkormányzati képviselő

Kapcsolódó cikk:

Állást foglalt a körmendi Fidesz és Fidelitas befogadóállomás-ügyben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!