Körmend

2014.01.31. 14:39

Szállítás, veszteség

Körmend - Rendkívüli közgyűlésen döntöttek a képviselők a hulladékgazdálkodáshoz köthető pályázat benyújtásáról.

Kozma Gábor

Mint ismert, a szaktárca pályázatot írt ki az önkormányzatoknak, illetve társulásoknak azzal a céllal, hogy kompenzálják a közszolgáltatási díjakat. Ez ismert jogi eljárás más területen, például a távhőszolgáltatásnál. Ilyen eddig a hulladékgazdálkodásban nem volt, márpedig Körmendnek kell a kompenzáció a közszolgáltatás fenntarthatósága miatt. A kétszeri rezsicsökkentés, valamit az árak befagyasztása nehéz helyzetbe hozta a szolgáltatót, jelesül a Müllex Kft-t. A pályázat, amelyet elfogadtak és benyújtottak a képviselők, ezen a helyzeten kíván változtatni. Abban az esetben, ha a pályázat sikeres lesz, az elnyert pénzt, szerződéssel megtámogatva, át kell utalni a közszolgáltatónak.

Információk szerint egyre több településen okoz gondot a hulladékszállítás fenntartása. Ha elmarad a díjkompenzáció, elképzelhető, hogy átmenetileg a katasztrófavédelemnek kell közbe lépnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!