Kosárlabda

2006.07.28. 02:29

A után B, U20 után U18

Körmend (fp) - Alig ért véget az A-divíziós U20-as fiú kosárlabda Eb Törökországban, pénteken Romániában kezdődik egy osztállyal lejjebb az U18-asok kontinenstornája.

Mórocz Zsolt

Az U20-asoknál három falcós játékos, Váradi Kornél, Szabó Zsolt és Will Tamás volt tagja a végül a 14. helyen végző, s ezzel bentmaradó csapatnak, míg a két évvel fiatalabbaknál a 17 éves körmendi bedobó-erőcsatár, Tóth Gergely képviseli megyén-ket. Az U18-as B-divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnok-ság helyszíne Nagyszeben, a pécsi szövetségi kapitány, Zalai Zoltán válogatottja a D-csoportba kapott besorolást Bosznia-Hercegovina, Észtország, Skócia és a házigazda Románia mellé. A mieink az elmúlt hetekben számos edzőmérkőzést vívtak itthon és idegenben. Az osztrákoktól és a horvátoktól két- szer kikaptak, déli szomszédainktól másodszorra csak hosszabbítás után 8180-ra. Csehország ellen egy-egy győzelem és kudarc a mérleg, Szlovákiát ugyanakkor sikerült felülmúlni. Az edzőpartnerek - leszámítva Horvátországot - szintén B-divíziósok, csak másik csoportokba kaptak besorolást. Az eredmények alapján bravúr lenne a válogatottól, ha a feljutást jelentő első két hely valamelyikét csípné el a tizenkilenc nemzetet felvonultató mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!