Kosárlabda

2009.03.05. 03:29

Jelentős előnyben a Körmend

<b>Körmend </b> - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárcsapata hazai pályán 20 pontos előnyt szerzett a Kaposvárral szemben a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

Vastag Nándor

A körmendieknél a múlt héten combizomhúzódást szenvedő Fodor Gergely játékra jelentkezett. A vendégek edzője, Krivacsevics Dragoljub pedig először tért vissza ellenfélként a Rába partjára, s a bemutatásnál nagy tapsot kapott.

A mérkőzésen villámrajtot vett a Kaposvár, pillanatok alatt nyolc pontot szerzett, miközben a hazaiak egyet sem (2. perc: 0:8). A piros-feketék Banks zsákolásával kezdték meg a pontgyártást, és az amerikai center vezérletével - az első negyedben 13 pontig jutott - lassan ledolgozták hátrányukat (7. perc: 21:19). Amikor Bankst lecserélték, már nem ment olyan jól a házigazdának, így a főleg triplákkal operáló vendégcsapat egypontos előnyt szerzett a kisszünetre (25:26). A második etapot 8:0-s sorozattal nyitotta a Körmend (14. perc: 33:26), de a somogyiak nem törtek meg, hanem zsinórban négy hármast dobva kiegyenlítettek (17. perc: 38:38). Sok hiba csúszott ekkor Fodorék játékába, s ezt kihasználva az első félidő vége előtt pár másodperccel a vezetést is átvették a kaposváriak, és minimális előnnyel várhatták a folytatást (20. perc: 44:45).

A harmadik negyed elején Vojvodáék növelték előnyüket (22. perc: 46:50), de utána remek szériát produkáltak Rodgersék, s már zúghatott is a tíz, tíz rigmus (26. perc: 60:50). A vendégeknek ekkor már nem jöttek be a triplák, a hazaiak viszont hatalmas önbizalommal játszottak - Mulligan légpasszát a levegőben úszva zsákolta be Banks -, s végül nagy fölénnyel nyerték a játékrészt (30. perc: 70:54). Az utolsó etapban rögtön a 20 pontos különbséget ostromolták a hazaiak (33. perc: 75:56), de elég volt egy kis figyelmetlenség, s máris csökkentette hátrányát a Kaposvár (34. perc: 75:61). Ferencz két triplával adott új lendületet csapatának, mely végül kereken 20 ponttal nyert, és nagy lépést tett a négy közé jutás felé. A visszavágó jövő kedden lesz Kaposváron.

Peter Stahl: - A második félidei jó védekezéssel fontos győzelmet arattunk, s nagy lépést tettünk a négy közé jutás felé.

Krivacsevics Dragoljub: - Az első félidőben jól játszottunk, de a másodikban már nem dobtunk annyira jól. Nagy a különbség, de nem adjuk fel, Kaposváron megpróbálunk javítani.

További eredmény: Albacomp-Szolnok 68:77, PVSK-Dombóvár 84:44.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!