Kosárlabda

2009.05.13. 02:29

Elkezdődik az elödöntő: a Falco Pakson is győzelemre készül

Szombathely - Az elődöntővel folytatja a Falco a kosárbajnokság felsőházi rájátszását. A bajnok ma, 18 órás kezdéssel a Paks vendégeként kezdi az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharcot.

Tóth Gábor

Az Atomerőmű SE a Szolnok, a Falco KC pedig az Albacomp ellen lépett túl a negyeddöntőben, egyaránt 3:1-es összesítéssel. Az alapszakaszban a Paks oda-vissza legyőzte a szombathelyieket: decemberben idegenben (98:90), márciusban hazai pályán (86:100) kapott ki soros ellenfelétől a bajnok. Az ASE a második, a Falco a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, így az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharcnak paksi pályaelőnnyel futnak neki a felek.

- Egyre nagyobb a tét, így egyre keményebb meccsek jönnek - kezdte az esélylatolgatást Szrecsko Szekulovics, a Falco-Szova KC Szombathely mestere. - Mert szerintem az Atom jobb csapat, mint az Alba. A paksiaknak hosszabb a kispadjuk, több a használható játékosuk. Továbbá több stílusban is tudnak játszani. Ha Gulyás Robi a pályán van, akkor a pozíciós játékot erőltetik. Ha pedig mozgékonyabb embereket küld pályára Dzunics kollégám, akkor villámgyorsan sebességet váltanak, rohanós ritmusra térnek át. Nehéz felkészülni egy ilyen ellenféllel szemben. 

A szezon közben - hozzánk hasonlóan - az Atom is hullámvölgybe került. De jót tett a csapatnak az edzőváltás, bejöttek az új igazolások, most szerintem minden rendben van ellenfelünknél. Ráadásul attól tartok, hogy egy nagyon formába lendült csapat vár ránk. A pályaelőny a Paksé, így a párharc esélyese nem mi vagyunk. Ugyanakkor mi is jól játszottunk az elmúlt meccseken, és megmutattuk azt, hogy idegenben is lehet nyerni a rájátszásban. Miért ne okozhatnánk meglepetést ismét? Az alapszakaszban Pakson egy végsőkig kiélezett meccsen kaptunk ki, hazai pályán pedig azért maradtunk alul, mert több játékosom is sérüléssel bajlódott. Ebből kiindulva úgy vélem, a két csapat hasonló játékerőt képvisel. Ha szoros csatára késztetjük ellenfelünket, akkor nyerhetünk. Mindenki egészséges, komplett csapattal pedig bárkire veszélyes ellenfél a Falco. A tét a hazaiakat nyomja, mi nyugodtabban játszhatunk. Tudom, hogy sok szurkoló kísér el minket, őket is szeretnénk megörvendeztetni egy meglepetésgyőzelemmel.

- A Falco a bajnoki cím védője, ami által egyrészt kijár neki a tisztelet, másrészt pedig az alapszakaszban sokáig parádézó Albacompot búcsúztatta a negyeddöntőben úgy, hogy egyszer Székesfehérváron is nyert - fogalmazott óvatosan Dzunics Braniszlav, az ASE trénere. - Ettől függetlenül nagy előny, hogy mi kezdünk itthon, és ezt ki kell használnunk. Az Alba ellen zónázott a Falco, s ez bejött neki. Nekünk ennek a játéknak kell megtalálnunk az ellenszerét, fel kell vennünk ellenfelünkkel a futó- és dobóversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!