Kosárlabda

2009.09.28. 05:28

Centercsere a körmendieknél: Diakite már játszott az Oberwart ellen

Oberwart - A BC Körmend kosárlabdacsapata felkészülési mérkőzésen négy ponttal kikapott az Oberwart otthonában. A meccsen játszott egy mali légiós, a horvát centertől viszont elköszöntek.

Vastag Nándor

Oberwart, legjobb dobók: Paez 30/6, Levy 20/9, Stegnajic 17/9. Edző: Peter Stahl.

Körmend: Thomas 17/9, Kutasi 5/3, Ferencz -, Scott 21/9, Spahija 12. Csere: Hegedűs 8/6, Diakite 12, Trummer -, Kocsis -, Tóth G. 2. Edző: Sabáli Balázs.

A két csapat nagyon szoros mérkőzést játszott. Szinte végig fej fej mellett haladtak (18. perc: 33:33), s a végjátékban (35. perc: 65:64) is nüanszokon múlt az oberwarti győzelem. A körmendiek főleg a lepattanózásban maradtak el riválisuktól, és sok labdát is eladtak, de az is igaz, hogy az osztrákok élvezték a hazai pálya minden előnyét.

A mérkőzésen Fodor Gergely sérülés miatt nem szerepelt, Tóth Gergő viszont hosszú idő után újra játszhatott. Új légióst is felfedezhettek a szurkolók a Rába-partiaknál. A mali Cheick Diakite szombaton kezdte meg kéthetes próbajátékát, s mindössze egy közös edzéssel a háta mögött lépett pályára Oberwartban. A 24 éves, 205 centis center tavaly végzett az amerikai Virginia Tech Egyetemen, ahol utolsó idényében 32 mérkőzésen, átlagban 18 perc alatt 3,8 pontot és 4 lepattanót jegyzett.

De távozója is van a piros-feketéknek, a horvát center, Jurica Spahija az ugyancsak kéthetes próbajátéka alatt nem győzte meg a szakmai stábot, hogy a szezon végéig is érdemes lenne szerződtetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!