Kosárlabda

2009.09.11. 02:29

Körmend-Fürstenfeld rajt a Mogyorósy Szilárd emléktornán

Körmend - Az V. Mogyorósy Szilárd emléktorna mai első játéknapján a BC Körmend kosárlabdacsapata a Fürstenfelddel meccsel a döntőbe jutásért.

Vastag Nándor

A kétnapos tornát - amit a 2003-ban siklóernyőzés közben tragikus balesetet szenvedő körmendi nevelésű erőcsatár, Mogyorósy Szilárd emlékére rendeznek meg - ma 17 órakor a ZTE-Oberwart mérkőzés nyitja meg, majd 19.00-kor a Körmend a Fürstenfelddel játszik. Szombaton a helyosztókat bonyolítják le, a két vesztes a harmadik helyért (17.00), a két győztes a tornagyőzelemért (19.00) lép pályára. A hazaiak első felkészülési mérkőzésüket múlt vasárnap pont az osztrák csapat ellen játszották, s idegenben 87:69-es vereséget szenvedtek. Ma lehetőség nyílik a revánsra, de Sabáli Balázs vezetőedző helyzetét nehezíti, hogy Tóth Gergő bokasérüléssel, Jermaine Thomas pedig hátizomhúzódással küzd.

- A csapattal szemben elvárás, hogy előre lépjen az előző mérkőzéshez képest - mondta Sabáli Balázs. - Az első felkészülési meccsből ugyan nem szabad sok következtetést levonni, de tény, az első félidőben nem volt megfelelő a védekezésünk. Idő kellett, mire felvettük a ritmust; s a második játékrészt már egy ponttal megnyertük. Persze a Fürstenfeld jól játszott, ám most itt a lehetőség a visszavágásra. De a felkészülési időszakban a tesztelésen és a gyakorláson van a hangsúly, ezért nem az eredményesség a fontos. Ha úgy állunk, akkor nem engedjük ki a kezünkből a győzelmet, de az elsődleges, hogy a csapat játéka tisztuljon, és látsszon, amit védekezésben, illetve támadásban szeretnénk megvalósítani. Tóth Gergő továbbra is sérült, talán majd a jövő heti Göcsej-kupán számíthatok rá. Thomas csütörtök délelőtt kezdte el az edzéseket, játszani akar, de nem szeretném, ha újra megsérülne, szerepése még kérdéses.

A körmendiek három amerikai idegenlégiósának, Thomasnak, Mike Scottnak és Nashid Beardnak a kéthetes próbajátéka a tornával véget ér, s a szakmai stáb utána dönt a sorsukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!