Kosárlabda

2009.11.03. 03:28

Booker az új jelölt a körmendi kosárcsapatnál

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata két próbajátékosától megvált, de már meg is érkezett a következő légiósjelölt Roy Booker személyében.

Vastag Nándor

A hétvégén két légiós próbajátéka járt le, és egyiket sem marasztalták Körmenden. A mali center, Cheick Diakite az elmúlt egy hónapban négy meccsen játszott; átlagban 26 perc játékidő alatt 9,5 pontot és 9 lepattanót szerzett. A mezőnyposzton bevethető amerikai Paul Graham az elmúlt két hétben két bajnokin lépett pályára, s ezeken csak két-két pontig és lepattanóig jutott.

Az új légiósjelölt neve ismerősen csenghet, hiszen az amerikai Roy Booker tavaly Nyíregyházán kosarazott, ráadásul nem is rosszul: az alapszakasz pontlistáján 21,91-os átlaggal második helyen végzett, míg a VAL-listán - az összesített teljesíménymutatóban - 25,26-dal negyedik lett. A 190 centi magas, 92 kilós, 1-2-es poszton bevethető játékos idén sokáig nem talált magának csapatot, ám október közepén a török másodosztályú Ormanspor Genc Ankarához igazolt.

A hírek szerint a törököknek anyagi gondjai vannak, így csak egy meccsen lépett pályára, melyen négy lepattanó és két gólpassz került a statisztikai lapjára. Booker tegnap este érkezett meg a Rába-partra, és egyhetes teszten bizonyíthat. A másik próbajátékos, a fehérorosz Mikalaj Alekszejev bokasérülése már a múlté, így a héten bajnokin is bemutatkozhat a piros-feketéknél.

- Graham nagyon gyenge produkciót nyújtott - fogalmazott a körmendi vezető-edző, Sabáli Balázs. - Olyan egyetemen játszott, ahol nem volt igazi húzóember, így ő vitte a csapata szekerét, de itt nem ment neki a játék. Talán azért, mert nem volt formában - március óta nem volt meccse és a nyáron is keveset dolgozhatott. Nem erre számítottunk, bár lehet, idővel többre lehetett volna képes.

 Diakite szerény és átlagos képességű játékos. Nagyon sokat kell még fejlődnie, egy, de inkább két év múlva biztosan jobb kosaras lesz. Bízom benne, hogy centerben Alekszejev megoldja a feladatokat. Vasárnap már edzett, s ha játékba lendül, hasznunkra válhat. Booker inkább gólvágó típusú kosaras. Eleve olyan játékost kerestünk, aki támadásban nagyon vezélyes és sok pontot dob, remélhetőleg ennek a feltételnek megfelel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!