Kosárlabda

2010.07.16. 02:28

Arena Savaria: vonalak a palánk alatt

Az Arena Savaria nagy és kis csarnoka is az új szabályoknak megfelelő pályával várná a kosárcsapatokat, de egyelőre a régi vonalakra van szükség.

Horváth Erika

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) - az idei világbajnokság után - október 1-jétől lépteti életbe a pályával kapcsolatos új szabályokat. Eszerint a palánk alatti szigorított területnek, amely eddig trapéz alakú volt, téglalap alakúnak kell lennie, illetve szintén amerikai mintára a hárompontos vonal távolsága az eddigi 6,25 méterről 6,75 méterre változik. Az új szezonban már a magyar szövetség is alkalmazza ezt az előírást, ennek megfelelően az Arena Savariában és a Sugár úti csarnokban is felcsiszolták a régi vonalakat és felfestették az újakat. A munkálatokat - mint számos más csarnokban az országban - a Pannonsport Kft. végezte (jövő héten a körmendi következik). Ám Szombathelyen még a régi pályára is szükség van, hiszen az augusztusi Eb-selejtezőket és a szeptemberi vb-t még trapézoson rendezik. Tehát ezen kell játszaniuk az itt gyakorló, fellépő csapatoknak is - a hétvégén, illetve augusztus 26-án, a magyar-ukrán férfi Eb-selejtezőn. Ezért erre az átmeneti időre az aréna új vonalait parketta színű csíkokkal leragasztották, illetve a régit - szintén ragasztószalaggal láthatóvá tették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!