Kosárlabda

2012.04.05. 02:27

Streetball: az Umbádábopp volt a legjobb, a legkitartóbb

A körmendi-szombathelyi vegyes csapat, az Umbádábopp sikerével végződött a 24 órás streetballtorna.

Tóth Gábor

A Savaria Ifjúsági Centrumban rendezett 24 órás maratoni streetballtornának 12 csapat futott neki - a mezőnyt két szlovák gárda tette nemzetközivé, de érkezett csapat Budapestről, Veszprémből is. A szervezők kiegészítő programokról is gondoskodtak: táncbemutató (Urban Dance School), akrobatikus kosárlabda (Acrobasket Jumping Team), továbbá különféle dobóversenyek tartották lázban a nagyérdeműt.

A torna - amely pénteken 19 órakor kezdődött, és szombaton 19 órakor fejeződött be - színvonalas, remek meccseket hozott. Úgy tűnt, hogy 12 óra után következett az első holtpont, amin ha nehezen is, de átestek a csapatok. Később két együttes mégis kénytelen volt feladni a versenyt kimerültség és sérülések miatt. Végül a 24 óra letelte után, a legkitartóbbak részvételével kialakult az élmezőny. Az első helyen egy vegyes körmendi-szombathelyi csapat végzett, az Umbádábopp (Kercsmár Dániel, Király Gábor, Simon Balázs, Szabó Bence, Pölhös Dániel, Bali Ádám). A második helyet nagy csatában A Wukik elnevezésű fővárosi gárda szerezte meg, a harmadikat pedig egy szombathelyi csapat, a Party Breax (Kalmár Bálint, Szendi Kornél, Zámbó Adorján, Bodorkós Máté, Horváth István, Bodovics Ádám). A torna legértékesebb játékosa Király Gábor lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!