Kosárlabda

2012.08.23. 15:45

Nagyot harcoltak a kosaras lányok

Kragujevac - Jól küzdöttek, helytálltak a szombathelyi lányok a kosárlabda B33 főiskolai-egyetemi világbajnokságon Szerbiában.

Tóth Gábor

A B33 egy szárnyait bontogató, igaz,  egyre népszerűbb sportág. Háromfős kosárcsapatok játszanak egymás ellen félpályán, egy palánkra,  1x10 percig (tiszta játékidőt számolnak), vagy 21 pontig. Az idei honi selejtezősorozatban a Szombathely Egyetemi SE női csapata kvalifikálta magát a szerbiai főiskolai-egyetemi világbajnokságra. A Szalai János által edzett gárdában Handler Kinga, Orbán Johanna, Bencze Vivien és Szalai Dóra kapott helyet.

A kragujevaci erőpróbán a SZoESE Románia I., Kína I. és Olaszország társaságában került egy csoportba. A másik négyest a Szeged, Kína II., Románia II. és Szerbia alkotta. A szombathelyi lányoknak az első meccsen nem volt szerencséjük, Romániától hosszabbításban kaptak ki 11-13-ra. A következő találkozón - a későbbi aranyérmes - Olaszország biztosan nyert 17-9-re. Végül Kína is legyőzte a SZoESE gárdáját, igaz, Szalai János tanítványai nem adták olcsón a bőrüket, csak 14-11-re kaptak ki esélyesebb ellenfelüktől. Következett a középszakasz, a csoportja negyedik helyén záró SZoESE a másik négyest megnyerő másik magyar együttessel, a Szegeddel meccselt. A szombathelyiek majdnem felborították a papírformát, ám végül a Szeged 13-9-re nyert.


Ezzel a vasi gárdának véget ért a vb, ugyanis az 5-8. helyért már nem rendeztek mérkőzéseket. A világbajnokságot Olaszország nyerte, Kína I. végzett másodikként, Kína II. harmadikként, a Szeged lett a negyedik. A vb-n rendeztek egyéni dobóversenyeket is, ahol a SZoESE játékosai is próbára tették a tudásukat. Ráadásul elég jól teljesítettek: tripladobásban Bencze Vivien bronzérmet szerzett az erős mezőnyben, míg büntetőzésben Handler Kinga éppen csak lecsúszott a dobogóról.

- Meglepődve tapasztaltuk, hogy a riválisaink profi játékosokkal megspékelt egyetemi válogatottakkal érkeztek a vb-re - fogalmazott a SZoESE trénere, Szalai János. - Ráadásul a mi csoportunkba került a későbbi világbajnok és az ezüstérmes. Ennek tükrében a lányok remekül helytálltak, hiszen Romániát, Kínát és a Szegedet is megszorongatták - igaz, egyszer sem volt szerencséjük. Még csak ismerkedünk  ezzel a sportággal, ez a világbajnokság kiváló alkalom volt a tapasztalatszerzésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!