Kosárlabda

2013.02.01. 14:01

Kosárlabda All Star-gála U18-as csapatokkal

Rendhagyó módon vasárnap nem a felnőtteké, hanem a fiataloké lesz a főszerep a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) All Star-gáláján.

Tóth Gábor

Az Alba Fehérvárnak otthont adó Gáz utcai csarnok 15 órakor nyitja meg a kapuit a belépés ingyenes. Az érdeklődők 15.30-tól 16.45-ig sztárjátékosok nyílt edzésén vehetnek részt (Vojvoda Dávid és Szabó Zsolt képviseli a magyar válogatottat, valamint két amerikai légiós, a kaposvári Kyle Swanston és a fehérvári Damian Hollis lesz ott a tréningen), továbbá különféle dobóversenyek szerepelnek a programban. A székesfehérvári gála főmeccse az U18-as fiúk KeletNyugat összecsapása lesz, a találkozó 17 órakor kezdődik. A Nyugat csapatában Váradi Benedek, Perl Zoltán, Bognár Kristóf, Hódik Patrik és Bazsó Brúnó képviseli a szombathelyi, Golomán György és Pungor Szabolcs pedig a körmendi színeket. A nyugati együttest a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely utánpótlásáért felelős Váradi Attila irányítja edzőként.

Egyre jobb az utánpótlás helyzete Magyarországon, jó a versenyrendszer, van lehetőség a minőségi képzésre, ez a gála pedig egy rövid időre a figyelem középpontjába állítja a fiatalokat, én mindenképpen üdvözlöm a kezdeményezést árulta el Váradi Attila. Sok munka van a fiataljainkban, akik most ország-világ előtt megmutathatják, hogy mit tudnak, számukra ez komoly lehetőség. A jövőben azon leszünk, ahogy a gálán pályára lépő fiúk közül minél többen jussanak el az élvonalba, a válogatottba. Bízom benne, hogy ezek a tehetséges srácok adják majd a magyar kosárlabdázás következő generációját. Természetesen Fehérváron nem szeretnénk kikapni, de ezúttal nem az eredmény lesz a legfontosabb.

Nyugat: Váradi Benedek, Perl Zoltán, Bognár Kristóf, Hódi Patrik, Simon Kristóf, Bazsó Brúnó (mind Szombathely), Golomán György, Pungor Szabolcs (mindkettő Körmend), Papp Péter, Benke Szilárd (mindkettő Kaposvár), Koncz Péter (Székesfehérvár), Rátvai Tamás (Sopron). Edző: Váradi Attila. Kelet: Lőrincz Dominik, Nagy Benedek, Nagy Botond, Reizer Roland (mind Debrecen), Nagy Levente, Velkey János (mindkettő Vasas), Fülöp Botond (Elite Basket), Jakab Péter (Kecskemét), Tóth Zoltán (Szolnok), Varga Márton (Nyíregyháza), Brenner Krisztián (klub nélkül). Edző: dr. Nagy Ágoston.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!