Kosárlabda

2014.07.21. 13:30

A U18-asok következnek - B divíziós kosárlabda Eb öt szombathelyi játékossal

Szombathely - Július 24. és augusztus 4. között Szófiában rendezik az U18-as B divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnokságot. Ebből a magyar válogatottból sem hiányoznak a vasiak.

Horváth Erika

A szófiai B divíziós Eb-n 22 csapatot négy csoportba sorsoltak. Magyarország a B jelű ötösbe került Románia, Luxemburg, Svédország és Hollandia társaságában. A csoportok 1–2. helyezettjei jutnak a legjobb nyolcba, a 3–4. helyezettek a 9–16. helyért folyathatják, míg az 5–6-ak a 17–22. helyeken osztozhatnak. A B divízió három legjobb csapata jövőre az A-ban szerepelhet.

Az U18-as magyar kosárlabda-válogatott vezetőedzője Horváth Imre, segítője a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia edzője, Váradiné Szarka Ildikó. A szombathelyiektől öt játékos került be az Eb-keretbe, Bagó Martin, Hódi Patrik, Kovács Bence, Popgyákunik Balázs és Szabó Domokos. A körmendi színeket ebben a válogatottban senki sem képviseli.

Horváth Imre és Váradiné Szarka Ildikó irányítja a válogatottat. Fotó: Kiss Teodóra/archív

– Jól sikerült a felkészülésünk, jó és szoros meccseket játszottunk, a románok és a szlovének ellen egy-egy győzelem és vereség volt a mérlegünk – szólt az U18-as csapat mögött hagyott hetekről Váradiné Szarka Ildikó. – Sajnos a sérülések nem kerültek minket sem, Vágvölgyi Ákos és Rátvay Tamás nem is utazhat velünk. Sok új feladatot tanultak a fiúk, meglátjuk, mire lesz ez elég. A célkitűzés a legjobb nyolcba jutás. A csoportból csak a luxemburgiakat nem ismerjük. A svédeket felvételről láttuk; nagyon nehéz lesz az első mérkőzés, véleményem szerint majd ennek az eredménye határozza meg a továbbiakat.

 

A magyar U18-as fiú kosárválogatottnak hétfőn még két edzése volt Budapesten, és kedden hajnalban repültek el Szófiába, az Eb színhelyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!