Kosárlabda

2014.09.07. 13:30

Kikapott a Körmend Güssingben

Güssing - Második felkészülési mérkőzésén a Güssing vendégeként két hosszabbítás után alulmaradt az Egis Körmend kosárlabdacsapata.

Németh Zsolt

UBC magnofit Güssing Knights–Egis Körmend 98-93

(17-17, 19-20, 17-14, 16-18, 12-12, 17-12).

Németújvár (Güssing), 700 néző. férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés.

A Güssing legjobb dobói: Heard 15, Taylor és T. Klepeisz 14

Körmend: Govens 21/9, Ferencz 17/6, Latinovic 12/6, Tóth 13/6, Bell-Holter 2. Csere: Sonyák 6/3, Török 15/6, Popadic 6, Kolaric 1, Doktor –. Vezetőedző: Aaron Mitchell.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 9-7. 8. perc: 17-9. 15. perc: 27-26. 18. perc: 31-32. 23. perc: 40-48. 28. perc: 49-50. 35. perc: 60-59. 39. perc: 67-66.

Kipontozódott: Bell-Holter 45. p., Latinovic 45. p., Török 47. p.,

Az osztrák bajnoki címvédő és szintén EuroChallenge-résztvevő hivatalos szezonnyitóján jelentette a találkozó, amelyen a vendégeknél játékra jelentkezett a három válogatott, Ferencz Csaba, Tóth Norbert, és a fiatal Doktor Péter. Darrin Govens szintén vállalta a játékot, annak ellenére, hogy az egy héttel ezelőtti sérülése még nem múlt el nyomtalanul.

Momcilo Latinovic kezdett; az 50 perces meccsen 12 pontot szerzett. Fotó: Unger Tamás

Egálra hozott első negyed után állt be Doktor, aki azonnal kétszer is labdát lopott és gólpasszt adott. Ferencz tripláival és Török büntetőjével el is lépett a Körmend. A hazaiak csak a Govens ellen túlzott szigorral megítélt sportszerűtlen hibát kihasználva tudtak egy pontra zárkózni.

Három triplával indította a második félidőt a vendégcsapat, sokáig vezetett is, ám Govens nélkül szemmel láthatóan nehezebben alakultak a támadások. A 3. negyed végén át is vette a vezetést a hazai csapat. Aztán Tóth Norbert egy perc alatt három kosárral egy pontig zárkóztatta övéit. Török kettesével újra vendégelőny állt a táblán.

Két másodperccel a vége előtt egyenlített a Güssing, jöhetett a ráadás. Ennek vége felé már négy ponttal is vezetett a némi hátszéllel játszó hazai csapat, de a Körmend nem adta fel. Török hármasa majd Govens büntetői hozták az újabb ráadást. Erre két játékosát már elvesztette a vendégcsapat, majd Török is kiszállt, akinek jó, két faultja volt, mégis ötöt kapott. Ebben az öt percben szűken már behúzta a meccset a Güssing.

Bár az erős ellenféllel elbírt volna a jól játszó Körmend, a játékvezetők épp annyival voltak elnézőbbek a hazaiakkal, amennyi a rendkívül kiélezett mérkőzés megnyeréséhez szükséges volt.

Aaron Mitchell: – Tettünk előre egy újabb lépést. A héten nagyon sok erőnléti munkát végeztünk, látszott, hogy a második félidőben elfogytak a lábak. De lesz ez még jobb is, láthattunk erre utaló jeleket. Úgy érzem, jó úton járunk.

Hétfőtől a körmendiek folytatják ausztriai edzőtáborozásukat Niederöblarnban. Szombaton Fürstenfelden játszanak újabb felkészülési mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!