Kosárlabda

2015.05.04. 15:44

Vereség a végére: a hetedik helyért kosarazhat a SZoESE

Szombathely - Vereséggel zárta az 1–8. helyért zajló felsőházi rájátszást a SZoESE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola – Szegedi KE 52-83 (11-15, 18-28, 16-21, 7-19)

Szombathely, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1–8. helyért, vezette: Horváth A., Benedek Z.

SZoESE: Czinder 22/12, Szabó-Haklits 21/9, Tóth 1, Porpáczi 1, Uszkai –. Csere: Bicskei 4, Konti 2, Gyuricza 1, Németh K. –, Boronkai –. Edző: Kozma Tamás.

Szeged, legjobb dobók: Sárközi 24/6, Martonosi 22/6.

A hazaiak bátortalanul kezdtek, míg a vendégek agresszív játékkal, letámadással. A SZoESE sok labdát adott el, amit kihasználva a Szeged gyorsan tetemes előnyre tett szert. A folytatásban rendezte sorait a házigazda, a második negyed végén, a harmadik etapban már jól kosarazott, de ez csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő. A végére pedig elfáradt a vendéglátó.

A SZoESE így nyeretlenül az utolsó, nyolcadik helyen zárta a felsőházat. A folytatásban a hetedik, fővárosi BKG DSE gárdája lesz az ellenfél a 7–8. helyért (az alapszakaszban a BKG oda-vissza verte a vasiakat). A két mérkőzés időpontjáról még egyeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!