Kosárlabda

2016.01.30. 20:31

Leiskolázta a Kecskemét a Körmendet, amely szerződést bontott Luka Katurával

Úgy kapott ki a tabella ötödik helyén álló - még az utazás előtt Luka Katurától elbúcsúzó - Egis Körmend NB I-es kosárlabdacsapata a tizedik Kecskemét otthonában, hogy nem is volt esélye.

Borbély Károly

KTE-Duna Aszfalt-Egis Körmend 86-74 (19-9, 22-16, 20-25, 25-24)

Kecskemét, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Benczur T., Hegedüs T., Sallai.

Kecskemét: Harris 7/3, Pongó Martin 8/3, Djeraszimovics 19/6, IVOSEV 26/3, KARAHODZSICS 10. Csere: Hegedűs 10, PONGÓ MÁTÉ 8/6, Mészáros. Edző: Borisz Maljkovics.

Körmend: PETTY 13, Channels 18/6, McKinney 15/3, Tóth N. 9, DUINKER 14. Csere: Lakosa -, Ferencz 3/3, Farkas 2. Edző: Teo Csizmics.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2-3. 7. perc: 11-6. 13. perc: 22-13. 17. perc:35-20. 23. perc: 41-32. 27. perc: 51-41. 33. perc: 65-58. 37. perc: 71-62.

Kipontozódott: McKinney a 40. percben.

Zsebe Ferenc, a körmendi klub ügyvezetője szombaton kora délután arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Luka Katurával. A horvát légiós már nem is utazott el Kecskemétre.

Megismerkedhettek a kecskeméti sapkákkal a körmendiek, hol Pettyt, hol Channelst takarták be a hazai védők, elsősorban Ivosev. Nehezen találta a hírös városbeliek védekezésének ellenszerét a vasi alakulat. Hiába forgatta csapatát Teo Csizmics, egyik felállás sem bizonyult sikeresnek. Ivosev és Djeraszimovics vezérletével egyre hízott a hazaiak előnye, a negyed végére pedig tízpontosra nőtt. Kellett ehhez Petty is, aki a labdát vezetve egyszerűen belegyalogolt Pongó Mátéba, az ellentámadásból pedig Djeraszimovics szerzett egy duplát a negyed vége előtt néhány másodperccel. A második negyed elején úgy tűnt, hogy Duinker vezérletével farag hátrányából a vendégcsapat, de Karahodzsics, Harris és Pongó Máté tett róla, hogy ne így legyen. Teo Csizmics a 16. percben 30-20-nál időt kért, másfél perc múlva ismét, de a különbség nem csökkent a nagyszünetig.

Josh Duinker 14 pontjával, 12 lepattanójával a körmendiek legjobban teljesítő játékosa volt

Az első félidőben egyedül a büntetők értékesítésében múlta felül a Körmend a KTE-t. McKinney triplájával és duplájával indult a harmadik negyed, Borisz Maljkovics azonnal magához rendelte tanítványait. A 25. percben ismét állt a játék, de egészen más miatt. Petty megszerezte a labdát, Pongó Martintól, passzolt, majd futott volna fel az oldalvonal mellett, Pongó azonban fellökte - a játékvezetők ezt nem látták, csak arra eszméltek, hogy Petty nekiesik Pongónak. Kisebb kakaskodás támadt. Miután szétválasztották a civódó feleket, videózás következett. De ezt retorzió nem követte egyik oldalon sem. A kényszerszünet a hazaiaknak jött jól, megtört a vendégek lendülete. Teo Csizmics a 28. percben ismét kérhette az időt (53-44). Szavai azonban süket fülekre találtak, nem csökkentette hátrányát együttese. A befejező etap elején viszont igen. Petty kettő, Duinker egy duplájára nem érkezett válasz a túloldalról. Maljkovics időt kért, majd Csizmics is (34. perc: 67-58). Ez azonban kevésnek bizonyult a meccset már kicsit feladó Körmend számára. Még az utolsó percben bevetett egészpályás letámadás sem akadályozta meg Pongó Martint, hogy egy triplával végleg eldöntse a találkozót.

Borisz Maljkovics: - Jól felkészültünk a Körmendből, végig nyugodtak, türelmesek voltunk, jól védekeztünk és a saját ritmusunkat játszottuk.

Teo Csizmics: - Azt terveztük, hogy nyerünk, de nem jó úton mentünk. Sok kosarat kaptunk indításból, mert az első és második negyedben rosszul támadtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!